Hoe ging mijn opdracht voor Nespresso in zijn werk?

dinsdag, 18 februari 2020

Nespresso Ellen bij bar

Voor het Business accountteam van Nespresso heb ik de kleding voor de Horecava mogen verzorgen. De Horecava is voor Nespresso het belangrijkste evenement van het jaar. Een opdracht waar ik uiteraard ontzettend blij mee ben! Het Business accountteam bestaat uit 5 dames en 5 heren en ik mocht voor hen een kledingcombinatie samenstellen die past bij het imago van Nespresso en hetgeen ze als team wilden uitstralen. Ook diende de combinatie te passen bij de stand van Nespresso op de beurs.

Midden december kreeg ik te horen dat ik deze opdracht mocht doen en 3 weken later was de deadline van het project. Normaal neem ik 3 maanden de tijd voor zo’n opdracht omdat er een stuk meer (voor)werk bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken. Een opdracht onder tijdsdruk dus, maar deze mooie kans wilde ik niet laten lopen 😀 Graag geef ik je een kijkje achter de schermen om te laten zien hoe zo’n opdracht in zijn werk gaat.

We zijn eerst in gesprek gegaan over het imago van Nespresso. Zo hebben we onder andere gesproken over hun kernwaarden; waar staan ze als bedrijf bekend om en hoe willen ze graag gezien worden. Daarna heb ik foto’s gekregen van de verschillende teamleden en hebben ze verteld wat hun wensen waren ten aanzien van de kleding voor de beurs. Ook heb ik tekeningen bekeken van de stand van Nespresso op de Horecava. Nadat ik al deze gegevens in kaart had gebracht heb ik een voorstel gemaakt van 3 verschillende kledingcombinaties die voldeden aan de voorwaarden. Mijn opdrachtgever heeft op basis hiervan en mijn advies hierover, een keuze gemaakt. Vervolgens is de kleding besteld bij de winkels en hebben we 3 dagdelen gereserveerd waarin de teamleden de kleding hebben gepast. Ik was bij deze passessies aanwezig en heb gekeken of de kleding goed zat en of er kleding ingenomen of ingekort moest worden. Vervolgens is de kleding aangepast. Nadat de kleding vermaakt was heb ik deze opgehaald bij de winkels en gebracht naar het kantoor van Nespresso, zodat ik deze zorg uit handen kon nemen. Ik was er trots op om het resultaat op de Horecava te mogen bekijken.

Een mooie opdracht waarvan ik veel heb geleerd. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze opdracht heb mogen doen!

Nespresso Stand Jelle En Lauren