Modefabriek juli 2019

woensdag, 10 juli 2019

Mf Juli 2019 Cavallaro

Op de beurs de Modefabriek wordt elk halfjaar de kledingcollectie van verschillende Nederlandse en buitenlandse merken gepresenteerd. Deze week wordt hier de zomercollectie van 2020 gepresenteerd. Ik bezoek de beurs altijd zodat ik mijn cliënten goed kan adviseren op basis van de kleding die op dat moment verkrijgbaar is in de winkels. Ik vind het altijd een feestje om te zien hoe de nieuwe collecties er uitzien! Graag geef ik je een kijkje achter de schermen bij de Modefabriek.

Sinds een paar seizoenen zijn damespakken weer helemaal terug in het straatbeeld en in de winkels. Ik ben daar heel blij mee, want het is een ideaal basisstuk voor je professionele garderobe. Op de Modefabriek hadden verschillende merken pakken in hun collectie. Zowel pakken in een zakelijke basiskleur zoals donkerblauw, grijs en zwart, maar ook meer kleurrijke pakken zoals de schitterende lichtblauwe en rode pakken van Cavallaro.

Mf Juli 2019 Cavallaro
Mf Juli 2019 Gestuz

Het Deense label Gestuz heeft een mooie uitgebalanceerde collectie. In de collectie zitten kledingstukken in rustige kleuren zoals kaki, crème en wit. Maar ook items in meer uitgesproken kleuren zoals geel en babyblauw. Door de rustige kleuren te combineren met de meer uitgesproken kleuren, kun je hele mooie kleurcombinaties maken. Mijn persoonlijke favorieten uit de collectie zijn de kaki trenchcoat met een subtiele ruit in lichtgeel en babyblauw. Een klassieker waar je jarenlang plezier van hebt! De trenchcoat is te zien op de achterste paspop op de foto en is gecombineerd met een lichtblauw jeanshemd. In de collectie zit ook een bijpassende rechte pantalon. Opvallend detail is dat de broek aan de onderkant taps toeloopt omdat er onderaan de pijp een riempje zit dat met een drukknoop wordt vastgezet. Dit detail geeft de broek net dat extra waardoor hij bijzonder wordt. Een andere favoriet is de A-lijn jurk met een bijpassend riem in de taille waardoor je taille mooi geaccentueerd wordt. Prachtig! Je kunt de jurk zo naar je werk dragen door hem te combineren met een ketting en pump of een enkellaars. Daarnaast kun je de jurk ook casual dragen  door hem te combineren met sneakers. Een geweldige, veelzijdige jurk!

Een ander merk dat mijn aandacht trok is het Nederlandse merk Simple. Ik kende het merk nog niet, maar ik werd aangetrokken tot de collectie door de mooie belijning en de rustige (aarde)kleuren. In de collectie zitten veel basisstukken zoals een rechte pantalon, blouses en tops in neutrale kleuren die goed passen in een professionele garderobe. Naast deze rustige tinten zijn er ook een aantal items in meer uitgesproken kleuren zoals rood en petrol. Simple streeft ernaar een tijdloze collectie te maken zodat je de kledingstukken meerdere jaren kunt dragen. Een mooi streven waar ik ook sterk in geloof.

Mf Juli 2019 Simple
Miss Green

Het duurzame Nederlandse merk Miss Green heeft een basiscollectie die elk seizoen verkrijgbaar is. In deze basiscollectie zitten onder andere tops in verschillende kleuren zoals donkerblauw, wit en rood maar ook een gestreepte top in verschillende neutrale kleuren. Deze tops zijn ideaal om onder een blazer of vest te dragen. Hele fijne basisstukken! Daarnaast zitten er elk seizoen ook kledingstukken met prints in de collectie. Komende zomer zit er bijvoorbeeld een overslagjurk met een prachtige luipaardprint in de collectie. Een andere kledingstuk dat mij erg aansprak is een overhemdjurk met een gestreept patroon in verschillende kleuren. Heel mooi! De hele collectie is gemaakt van biologisch katoen en EcoVero. EcoVero is een hele zachte stof die CO2-vriendelijk is.Zo wordt het milieu tijdens het maakproces minder belast. Doordat de stof zo soepel is, draagt deze heerlijk!

De nieuwe zomercollectie van het Deense label Modström heeft veel verschillende kleuren. Zowel rustige kleuren zoals zand, beige en wit, maar ook meer uitgesproken kleuren zoals koraal, geel en lila. De kledingstukken die er voor mij uitsprongen waren een roestbruine jurk, een wit met bruin gestreepte blouse en een donkerblauwe jurk met een gele bloemenprint. De collectie is zo breed dat je er kunt slagen voor je werkgarderobe en voor casual kleding voor in je vrije tijd. Modström heeft net als een aantal andere merken ook een basiscollectie die elk seizoen verkrijgbaar is. In deze collectie zitten mooi gesneden broeken, blouses en tops. Een aanrader voor je garderobe!

Modström

Met dit blog wil ik je informeren over de collecties die vanaf januari in de winkels liggen, maar ik wil je ook inspiratie geven om in je eigen garderobe nieuwe combinaties samen te stellen. Vaak kun je nog veel meer combinaties maken in je eigen garderobe dan je voor mogelijk hield. Wil je hierbij advies krijgen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag!