Modefabriek juli 2018

woensdag, 11 juli 2018

Foto Afgestudeerden Paspop

Afgelopen zondag en maandag werden tijdens de modebeurs de Modefabriek de voorjaars- en zomercollecties 2019 van verschillende Nederlandse en buitenlandse modemerken gepresenteerd. Ik vind het altijd erg leuk en inspirerend om deze nieuwe collecties te zien. Niet alleen om te zien welke kleuren en prints er straks in de winkels liggen, maar ook om de gebruikte stoffen te zien en te voelen. In dit blog vertel ik je graag meer over de collecties die mij het meeste opvielen.

Foto Jumpsuit Miss Green

Het Nederlandse duurzame fashionlabel Miss Green heeft voor de zomer van 2019 een heel afwisselende collectie. Zo zijn er prachtige basics zoals gestreepte rokken en tops in verschillende kleuren en met verschillende halslijnen, zoals een ronde hals, V-hals en boothals. Aan deze basiscollectie zijn ook tops in een warme kleur rood toegevoegd; heel mooi! Naast de basics zijn er ook meer uitgesproken items. Deze kledingstukken zijn allemaal vernoemd naar een songtitel, zoals bijvoorbeeld een trui met lurex met de naam Boogie Nights. Hoe leuk ik dat? Je komt hierdoor meteen in een vrolijke stemming. In de collectie zitten verschillende prints. Zo is er een jurk met een geweldige bloemenprint in warme kleuren groen, donkerblauw en roze. Ook is er een schitterende donkerblauwe jumpsuit met een wit met rode streep, dit is een van mijn favorieten. In de collectie zit ook een pak in dit gestreepte patroon. Je kunt de gestreepte blazer ook mooi combineren met een effen donkerblauwe pantalon en een rode top uit de collectie. De kleur van de top komt subtiel terug in de blazer, waardoor je de streep accentueert. Dit geeft een heel mooi effect!

De schoenen van het Australische merk Rollie hebben een speciaal voetbed dat jouw voetafdruk onthoudt, waardoor de schoenen heerlijk lopen. Sommige prints worden speciaal voor de Nederlandse markt ontworpen, zoals dit seizoen de vogelprint die ik in een eerdere post op Facebook en Instagram heb laten zien. En volgend voorjaar zitten er bijvoorbeeld geweldige wit met zwarte schoenen met een ponyhaar-look in de collectie. Een van de klassiekers in de collectie van Rollie, opengewerkte veterschoenen met een subtiel ruitpatroon, zijn volgend jaar in verschillende nieuwe kleuren zoals rood, geel en zachtroze verkrijgbaar. Heel mooi en makkelijk te combineren met kledingstukken in verschillende kleuren zoals donkerblauw, zwart en wit. Een andere schoen die mij opviel zijn de witte veterschoenen met een gele bananenprint. Deze schoenen kun je bijvoorbeeld combineren met een jeans en gele top, maar ook onder een zwart jurkje als kek accent. Zo geef je jouw outfit wat humor; voor de durfals onder ons 😉

Foto Stand Rollie
Foto Stand Modstrom

Het Deense Modström heeft voor de zomercollectie van 2019 voor het thema Willy Wonka gekozen. De directeur van de kleurrijke en magische chocoladefabriek uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Dit geeft een heel verrassend effect! Zo zijn er kledingstukken in zachte pasteltinten zoals babyblauw, mintgroen, zacht geel en roze. Maar ook een paarse jurk met print, een vuurrode midi jurk en een zwarte jurk met een groene opvallende bloemenprint. En tot slot als tegenhanger een prachtige camelkleurige mantel en romantisch ogende witte jurken en truien. Veel op het eerste gezicht basic tops en blouses hebben onverwachte details, zoals ballonmouwen, ruches en opstaande kragen. Door rustige kleuren te combineren met prints krijg je prachtige combinaties. Door de verscheidenheid van de collectie is er voor ieder wat wils!

Het Duitse duurzame fashionlabel Armedangels heeft in de zomercollectie veel vrolijke kleuren gebruikt zoals geel, rood, koningsblauw (één van mijn favoriete kleuren) en groen. Maar er zijn ook kledingstukken in rustigere kleuren zoals wit, zwart en roze. Door de afwisseling van effen kledingstukken en items met prints is het een hele mooie, uitgebalanceerde collectie geworden. Een collectie waar ik erg blij van word!

Foto Stand Armedangels

Woden

Het Deense merk Woden is sinds kort te koop in Nederland en heeft volgende zomer sneakers in veel kleuren: rood, zwart, geel, grijs, wit en groen. Sommige sneakers zijn effen, andere zijn (deels) gemaakt van vissenschubben (dit is duurzaam omdat het van restafval is gemaakt) of ze zijn gemaakt van een combinatie van stof en leer. Alle sneakers van Woden hebben een soepele zool en een voetbed dat gemaakt is van kurk waardoor je het gevoel hebt alsof je op wolken loopt. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar lopen ook nog eens heerlijk. Wat wil je nog meer?

Op de Modefabriek wordt ook het werk van pas afgestudeerde modetalenten getoond. Bijzonder om het werk van de modeontwerpers van de toekomst van dichtbij te kunnen bekijken. Het kledingstuk dat er voor mij uitsprong was een roestbruine lange jas. Deze jas heeft een warme kleur en een geweldige snit. Veelbelovend voor de toekomst!

Ben je benieuwd hoe we de trends van de Modefabriek bij jou kunnen toepassen? Neem dan contact met mij op.



Afgestudeerden 2