Modefabriek januari 2019

dinsdag, 22 januari 2019

Trendhub

Elk halfjaar worden op de Modefabriek, de grootste modebeurs van Nederland, de nieuwe kledingcollecties van meer dan 500 merken uit binnen- en buitenland gepresenteerd. Ik ga altijd graag naar deze beurs zodat ik weet wat voor kleding er volgend seizoen in de winkels ligt. Om de verschillende stoffen en kleuren te zien en te voelen is echt een feestje! Afgelopen week werd op de Modefabriek de herfst-/wintercollectie 2019/2020 gepresenteerd. En wat was er een hoop moois te zien!

In de knalrode Trendhub werd je in 5 minuten op de hoogte gebracht van de trends voor de herfst-/wintercollectie 2019/2020. Een goed begin van de beurs.

Aaiko

Het eerste wat mij opviel was dat er veel kleur in de collecties zit. Heel verfrissend om te zien! Meestal zie je in de wintercollecties veel donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkergrijs. Mooie basickleuren die je zeker nodig hebt in je garderobe, maar juist in de winter is het fijn om wat kleur aan je outfit toe te voegen. Dat vrolijkt de donkere dagen meteen op 😃 De kleuren die in veel collecties voorkomen zijn: roestbruin, koningsblauw, dennengroen, camel en koraal. Koraal is door het kleureninstituut Pantone ook uitgeroepen tot de kleur van 2019. In de collectie van Aaiko zit bijvoorbeeld een prachtige koraalkleurige top.

Net als in het afgelopen seizoen zijn er verschillende geel- en paarstinten te zien, zoals ceylon yellow (een warme geeltint) en violet tulip (een paarse pasteltint). Bij InWear zag ik zowel paarse als gele kledingstukken, maar ook camel en roestbruin komen veel voor in hun collectie. In de collectie zijn naast effen items ook veel prints te zien, waaronder de paisleyprint.

De outfit die mij het meeste aansprak was de combinatie van de camelkleurige mantel die als cape wordt gedragen op de roestbruine jurk. Echt schitterend!

Inwear Alt
Gestuz Alt

Het Deense merk Gestuz heeft een schitterende, uitgebalanceerde wintercollectie. Waarin zowel mooie basics zitten, zoals een camelkleurige jas en een marineblauw gestreept pak, als opvallende stukken zoals een prachtige geruite mantel. Het afgelopen seizoen waren er al veel subtiele geruite kledingstukken in de winkel te zien. Komende winter zijn de ruitpatronen opvallender; ze zijn groter of ze hebben een kleur. De geruite double-breasted mantel die je op de foto ziet is hier een mooi voorbeeld van. Echt een prachtige jas!

De kleuren roestbruin en donkergroen komen veel voor in de collectie van Gestuz. Zowel in grof gebreide wollen vesten en truien als in soepelvallende blouses en rokken. Daarnaast hebben ze een geweldige stoere, roestbruine lederen broek. Een mooie basic voor de liefhebber, die je jarenlang kunt dragen. Een lederen broek kun je op veel verschillende manieren stylen. Casual bijvoorbeeld met een grofgebreide trui en met een (satijnen) blouse geef je hem een wat nettere uitstraling.

De stand van Second female viel mij meteen op door de vele kledingstukken in opvallende kleuren. Zo zag ik een overhemdjurk in de kleuren camel, framboos, beige en koningsblauw. Hiermee kun je echt een statement maken. Maar ook een koningsblauwe corduroy blazer. Corduroy (ribfluweel) is echt zo’n stof waar je van houdt of die je verschrikkelijk vindt. Zelf ben ik er niet zo’n fan van, maar dat komt wellicht ook omdat ik in mijn jeugd vaak corduroy broeken moest dragen :-) Nu ik deze blazer heb gezien weet ik dat ribfluweel, zoals ik het liever noem, ook heel mooi kan zijn. Zeker als je het goed styled, bijvoorbeeld met een zwarte (fake) lederen broek. Een andere opvallende kleur in de collectie is oranje. Om de collectie in balans te houden zijn ook rustige kleuren gebruikt, zoals een witte blouse met een antraciet streeppatroon en ook hier verschillende camelkleurige items.

Second Female
Modstrom Alt

Het Deense Modström heeft elk seizoen een uitgebreide collectie waardoor er voor ieder wat wils bij zit. Zo zijn er jurken met dierenprints, maar ook truien in aardetinten. Op het moodboard is de veelzijdigheid van de collectie goed te zien.

De combinatie op de paspop spreekt mij erg aan. De kleuren van de jas, trui en broek komen terug in de blouse die onder de trui gedragen wordt. Dit vormt een prachtig geheel!

Ben je enthousiast geworden over de kleuren van de herfst-/wintercollectie 2019/2020 en wil je graag weten welke kleuren jou staan? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer je graag!