Modefabriek en Soul Salon januari 2018

maandag, 29 januari 2018

Stand A Beautiful Story

Afgelopen week vonden de modebeurzen de Modefabriek en Soul Salon plaats. Op beide beurzen werden de herfst-/wintercollecties 2018/2019 van verschillende merken gepresenteerd. De Modefabriek is de bekendste en grootste modebeurs van Nederland. Elk halfjaar presenteren meer dan 500 merken uit binnen- en buitenland hun collectie in de RAI in Amsterdam. Ik vind het altijd een feestje om te zien hoe de nieuwe collecties er uitzien en hoe de stands zijn aangekleed. 

Een van de stands die mij opviel, was de stand van Modström. Dit Deense merk had een stijlvolle stand met een achterwand in de trendy kleur roze. De herfst-/wintercollectie van Modström is geïnspireerd door de mix van verschillende culturen in de wijk Harlem in New York en heeft een jaren 70 gevoel. Ze hebben retro stoffen zoals corduroy, fluweel, ruiten en satijn een update gegeven. Zoals je dit seizoen ook al veel ziet, mogen alle prints met elkaar gecombineerd worden. Zo worden Oriëntaals geïnspireerde prints bijvoorbeeld gecombineerd met ruiten. Dit geeft een heel fris effect. De collectie bevat veel verschillende kleuren. Van geel en groen tot oranje, rood en de aardetint bruin. Allemaal kleuren die perfect passen bij de herfst!

Modstrom Overzicht Stand
St Studio Aw 2018 2019 Versie 1

Een andere collectie die mij opviel was de herfst-/wintercollectie van het merk ST. Studio. ST. Studio is in 2016 ontstaan en is net als Supertrash een kledingmerk van Olcay Gulsen. De collectie van ST. Studio richt zich op ambitieuze vrouwen die een eigen stijl hebben. De tijdloze en klassieke kledingstukken zien er prachtig en luxe uit. De items die mij het meeste zijn opgevallen zijn de donkergrijs met helder blauw geruite mantel, de helder blauwe trui en de prachtige zwarte jurk met kant. De collectie bevat veel verschillende kleuren zoals warm bordeauxrood, petrol, helder blauw, maar ook meer basic kleuren zoals zwart en donkerblauw. Een begerenswaardige collectie!

Op de nieuwe beurs de Soul Salon presenteren duurzame mode- en accessoiremerken hun nieuwe collectie. Veel van deze merken maken gebruik van innovatieve materialen. Zo heeft heeft het Nederlandse fair trade tassenmerk MYOMY do goods een tas ontwikkeld die gemaakt is van de stelen van champignons. Dit bijzondere, milieuvriendelijke materiaal geeft de tas een stoere uitstraling. De tassen worden nog niet geproduceerd omdat ze in de testfase zitten. Maar het ziet er veelbelovend uit!

Myomy Tas Gemaakt Van Champignonstelen
Presentatierek Miss Green

Het Nederlandse duurzame fashionlabel Miss Green heeft als thema van de nieuwe wintercollectie Dansstudio. De heerlijk zachte stoffen die gebruikt zijn, zoals tencel en biologisch katoen, passen hier perfect bij. De collectie bevat naast de mooie basics waar ze bekend om staan, ook veel items met prints. De kleuren rood, groen en zachtroze zie je veel in de collectie. Heel mooi!

De prachtige stand van het Nederlandse fair trade sieradenmerk A Beautiful Story was een echte eyecatcher! De natuurlijke uitstraling past helemaal bij de sieraden. Op de Soul Salon presenteerde A Beautiful Story drie verschillende collecties: Back to our colorful nature, Sunshine on my mind en sterling silver jewelry. De voorjaars-/zomercollectie 2018 Back to our colorful nature bestaat uit sieraden gemaakt van stenen en kralen. Het merk staat ook bekend om het gebruik van deze materialen. De stenen hebben allemaal een betekenis.

De hoogzomercollectie Sunshine on my mind bestaat uit enkelbandjes, armbanden en kettingen gemaakt van kralen. Het geeft je meteen een heerlijk zomers gevoel! Het gebruik van sterling zilver in de collectie is helemaal nieuw voor A Beautiful Story. In de sterling zilver collectie zitten zoveel mooie sieraden dat het lastig is er één favoriet uit te kiezen. Veel kettingen en oorbellen hebben een hanger met symbolen zoals de libel (staat o.a. voor verandering), de zwaluw (staat o.a. voor loyaliteit) en het blad (staat o.a. voor hoop en vernieuwing). Alle sieraden van A Beautiful Story worden met de hand gemaakt in Nepal. Het is echt de moeite waard om deze schitterende, duurzame collectie eens te bekijken!

Deel Collectie A Beautiful Story

Wil je advies krijgen hoe je jouw garderobe kunt aanvullen met kledingstukken die jouw uitstraling versterken? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer je graag!