Kleuren van het jaar 2021: illuminating yellow en ultimate gray

dinsdag, 29 december 2020

Collage Boven Blog Kleuren 2021 Pantone Versie 2 (3)

De kleuren van 2021 zijn bekend: de vrolijke gele tint "illuminating yellow" en de koele grijstint "ultimate gray". Het New Yorkse kleureninstituut Pantone maakt elk jaar één kleur bekend die de kleur van het jaar is. Voor 2021 is gekozen voor twee kleuren, die beiden passen bij de bijzondere tijd waarin we leven.

Foto Vrouw In Illuminating Yellow

De kleuren zijn volgens Pantone een combinatie van bedachtzaamheid (grijs) en de optimistische belofte van een zonnige dag (geel). Een outfit waarin beide kleuren terugkomen, is voor de meeste mensen niet geschikt. De gele tint past bij warme kleurtypes, bijvoorbeeld het lentetype. De warmgele tint spreekt mij erg aan, omdat het voor optimisme, vrolijkheid en creativiteit staat.

De grijze tint is juist geschikt voor koele kleurtypes, zoals het zomertype.⁠ Grijs is, als het past bij jouw kleurtype, heel geschikt om te dragen tijdens een werkafspraak. Grijs staat naast bedachtzaam ook voor conservatief en verfijnd. Wanneer je tijdens een afspraak dit wilt uitstralen, dan kun je deze kleur goed dragen.

Beide kleuren zijn geschikt voor een video call. Wil je bij een video call jouw gesprekspartner een optimistisch gevoel geven? Draag dan een blouse, top of jurk in deze warmgele kleur. Zo tover je bij iedereen meteen een glimlach op het gezicht! 💛😄⁠

Wil je weten hoe je deze gele of grijze tint kunt combineren? Neem dan contact met mij op.

Vrouw In Ultimate Gray