In gesprek met fotograaf Wencke over de fotoshoot met styling

vrijdag, 28 januari 2022

Foto Van Wencke Met Camera

In gesprek met Wencke van der Lans van ByWencke Fotografie

Wencke is fotograaf en werkt met Moment Design. Ze wil je niet teveel laten poseren, maar er een ontspannen fotoshoot van maken waarin jij je op je gemak voelt. Zo krijg je het mooiste resultaat!

Lieselotte: Je werkt met Moment Design. Kun je er wat meer over vertellen?

Wencke: Moment Design is een techniek die niets te maken heeft met mijn fotocamera, maar alles met de mensen die worden gefotografeerd. Met het doel om mensen in de juiste flow te brengen, bijvoorbeeld in een staat van vrolijkheid. Door de juiste input te leveren, verrassende vragen te stellen, creëer je een sfeer waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Totale ontspanning, zonder erg in de camera. Kortom: de ideale omstandigheden voor een fotoshoot. Fotograferen met deze techniek is fantastisch!
Foto Van Wencke Met Camera
Foto Wencke In De Suikerfabriek

Lieselotte: En dan nu een vraag die je waarschijnlijk vaker hoort. Waarom zouden ondernemers professionele foto's moeten laten maken door een fotograaf, kunnen ze dat niet zelf met hun telefoon?

Wencke: Goede vraag Lieselotte! Simpel gezegd, heb je gewoon goede foto’s nodig voor de marketing van jouw bedrijf en waarom zou je dat niet overlaten aan een professional? Zonder de juiste foto’s heb je namelijk ook niet die goede website, opvallende adds en waar het bij ons om draait, weet niemand wie nou het gezicht is achter je bedrijf. Wie is die dame, wat ze doet ze en waar staat ze voor?

Je komt er niet onderuit om jezelf te laten zien en zo je bedrijf een gezicht te geven. Klanten willen niet alleen het bedrijf leren kennen, maar vooral de persoon achter het bedrijf. Met goede foto’s laat je je zelf van je beste kant zien en win je het vertrouwen van je klant.

Daarnaast is het hebben van mooie, ontspannen foto’s van je zelf ook gewoon heel fijn, die kan je met trots posten en zo je bedrijf én jezelf een boost geven.

Buiten dit alles is het ook heel fijn om zelf niet te hoeven stoeien met statieven en zelfontspanners, maar alles over te laten aan de stylist en fotograaf. Die weten at ze doen, kijken naar het juiste licht, de mooiste plekjes en laten je ook even weten als je haar niet goed zit of je knoop nog open staat. Ook handig ;-)

Wencke: Ik heb ook een paar vragen voor jou Lieselotte.

Ben je een soort Fred van Leer, die in een kledingkast duikt, de helft van de kleding weggooit en grapjes maakt over hoe je ooit deze dingen hebt kunnen kopen?

Lieselotte: Nee dat is niet helemaal mijn aanpak. 😄 Stijl- en kleuradvies is zoiets persoonlijks, dat ik je vooral een veilig en vertrouwd gevoel wil geven. Ik ga zeker niet zeggen: "Hoe heb je dit kunnen uitkiezen?" Ik heb een heel positieve insteek en laat je zien hoe jij er geweldig uitziet in de juiste kleding voor jou. En het mooie is: vaak ontdek je zo een hoop nieuwe parels in je eigen kast.

0002
Styling Han Witte Blouse Met Bruine Rok

Wencke: Je gaat dus "shoppen" in je eigen kledingkast en jij kiest daar kledingsets uit die het beste bij hen passen en waar ze zich lekker in voelen? Dat is ideaal! Nieuwe kledingcombinaties voor tijdens de shoot dus, maar ook voor op hun werk. Je vult hoogstens de sets aan met een juiste top, panty of schoen?

Lieselotte: Precies!

Wencke: Onlangs heb je mij benaderd omdat er een idee opborrelde en je op zoek was naar een fotograaf. Wil je daar meer over vertellen?

Lieselotte: Ja graag. Ik kwam op het idee van een fotoshoot met styling doordat ik twee vrouwelijke ondernemers heb geholpen bij de voorbereiding voor een fotoshoot voor hun bedrijf.

Ze hadden geen idee welke kleding ze aan moesten tijdens de shoot en besloten daarom hulp in te schakelen. Ik heb samen met hen gekeken wat zij met hun bedrijf wilden uitstralen en hoe we dit in hun kleding konden laten zien. Ook keek ik welke kleding bij hun uiterlijk en innerlijk paste. Ze waren heel enthousiast over het resultaat en ik vond het geweldig om te doen!

Daarom dacht ik: "Hoe tof zou het zijn als ik samen met een fotograaf een totaalpakket kan bieden?!" Ik kwam via mijn coach in contact met jou en was meteen enthousiast over je foto's. Gelukkig hadden we vanaf de 1e kennismaking een goede klik en nu bieden we dit samen aan. 😀

Bywencke Christel Bellend Op Stoel

Foto van Christel Verbiesen, gemaakt tijdens een eerdere fotoshoot in de Oude Suikerfabriek in Zevenbergen.

Wencke: Maar ondernemers kunnen zelf toch wel wat leuks uit hun kledingkast kiezen?

Lieselotte: Ik denk dat veel ondernemers zelf een outfit kunnen samenstellen, maar past deze ook bij hun bedrijf en persoonlijkheid? Bij het samenstellen van een goede outfit voor een fotoshoot voor je bedrijf speelt zoveel meer mee dan een leuke set kunnen samenstellen. Passen bijvoorbeeld de kleuren, pasvorm en materialen van de outfit wel bij wat jij als ondernemer wilt uitstralen? Past het ook bij jouw persoonlijkheid en jouw unieke lichaam? Ik denk dat dit voor de meeste ondernemers lastig is om zelf te bepalen. Daarom help ik je hier graag bij, zodat jouw styling matcht met jou en jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat je stralend op de foto's staat!

Yes, wij slaan de handen ineen en organiseren samen gestylde branding shoots!

Bij de gestylede branding shoot kijken we naar jou en jouw bedrijf. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat het een "one size fits all" fotoshoot wordt. We gaan met jou in gesprek, zodat de foto's, styling en locatie echt bij JOU passen!

Dit levert de fotoshoot jou op:

• Professionele foto's voor jouw website en social media;
• Drie gestylde outfits met kleding uit jouw kledingkast die je na de shoot nog kunt dragen. Zo heb je meteen 3 goede sets voor je werk!
• 1-op-1 aandacht tijdens de shoot;
• Een VIP moment voor jezelf, waarbij je tegelijkertijd werkt aan de uitstraling van je bedrijf!

Dit is bij de personal branding fotoshoot inbegrepen:

• Een intake via Zoom;
• Minimaal 1 week voor de shoot hebben wij een afspraak van 1,5 uur via Zoom. We bespreken wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen en welke branding kleuren hierbij passen. Ik stel 3 kledingsets voor de shoot voor jou samen met kleding en accessoires uit jouw kledingkast. Deze sets passen qua kleur en materiaal bij jouw personal branding;
• Tijdens de shoot ben ik aanwezig om ervoor te zorgen dat jouw kleding goed zit en jij geweldig op de foto's staat;
• Een fotoshoot van 1 á 1,5 uur;
• Na de shoot mag je zelf 25 foto’s uitkiezen die je digitaal krijgt in hoge resolutie;
• Je kunt voordelig meer foto’s bijbestellen;

De huur van de locatie is niet bij de prijs inbegrepen.

De investering van de personal branding fotoshoot inclusief styling is € 795,= exclusief BTW.

Denk je nu, ja dit wil ik! Meld je dan meteen aan. 😀