De kleur van 2024

donderdag, 04 januari 2024

Pantone Veren Peach Fuzz

Elk jaar kiest het New Yorkse kleureninstituut Pantone de kleur van het jaar. Deze kleur wordt niet zomaar gekozen, Pantone kijkt echt naar wat er nu speelt in de wereld. Ben je benieuwd welke kleur het is geworden? Ik vertel je er graag meer over…

Dit is de kleur van 2024

De kleur van het jaar 2024 is, tromgeroffel🥁: Peach Fuzz. Een zachte en warme perzikkleur. De kleur benadrukt de behoefte aan zachtheid, warmte en samenwerken. Thema’s waarin ik mij zeker kan herkennen met alles wat er nu in de wereld speelt. Jij ook?

Pantone Afbeelding Peach Fuzz Bloem

Afbeelding: Pantone

Pantone Peach Fuzz In Fashion (1)

Afbeelding: Pantone

Voor wie is deze kleur geschikt?

Net als elke andere tint, is Peach Fuzz niet geschikt voor iedereen. Een goede kleur voor jou, is een tint die jou versterkt en je er gezond uit laat zien. Peach Fuzz ligt tussen oranje en roze in. Het is een lichte tint. Daarom is hij bijvoorbeeld heel geschikt als jouw kleurtype lente of warm is.  Als de kleur niet binnen jouw kleurtype valt en je de kleur toch graag wilt dragen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een accessoire zoals een riem of sneaker in deze tint.

Zo combineer je deze tint

Misschien vraag je je nu af: hoe draag ik deze kleur? Omdat het zo’n zachte en lichte tint is, kan hij wat soft overkomen. Het is tof om deze kleur daarom wat meer pit te geven door hem bijvoorbeeld met koningsblauw te combineren. Je kunt hem ook goed combineren met verschillende groentinten of donkerbruin, afhankelijk van jouw kleurtype.

Ik hoop je met dit blog te inspireren om te ontdekken of de kleur van het jaar Peach Fuzz iets voor jou is. Ik weet zeker dat je hem de komende tijd veel in de winkel gaat zien. Laat je mij weten wat jij van de kleur Peach Fuzz vindt?

Pantone Blad Peach Fuzz