Coco Chanel

maandag, 15 januari 2018

Boek Coco Chanel

Modeontwerpster Coco Chanel (echte naam Gabrielle Chanel) is een inspiratiebron voor velen, zeker ook voor mij. Zij heeft verandering gebracht in de wijze waarop vrouwen zich kleden. Ze was met haar ontwerpen haar tijd ver vooruit. Ze was bijvoorbeeld een van de eersten die broeken voor vrouwen ontwierp. Maar ze heeft nog meer klassiekers ontworpen die nu nog steeds populair zijn.

Het ontwerp waar je als eerste aan denkt als je het merk Chanel hoort is het tweedpak. Coco ontwierp dit stijlvolle pak in de jaren 50 en het was meteen een succes. Het eerste tweedpak bestond uit een kraagloos jasje met smalle mouwen, metalen knopen en een bijpassende rok. Het was de perfecte outfit voor vrouwen die na de oorlog gingen werken op een arbeidsmarkt die destijds door mannen werd overheerst. Coco combineerde het pak altijd met een parelsnoer. Het tweedpak is nog steeds immens populair en wordt daardoor vandaag de dag nog steeds gemaakt door modehuis Chanel.

Een andere klassieker die Coco heeft ontworpen is het kleine zwarte jurkje, ook wel the little black dress (LBD) genoemd. In de jaren twintig van de vorige eeuw droeg je alleen zwart als je in de rouw was. Maar nadat Coco Chanel een eenvoudige zwarte jurk had ontworpen en de tekeningen hiervan in 1926 verschenen in de Vogue, was een klassieker geboren. En wie heeft er nu geen zwarte jurk in de kast hangen? Deze jurk kun je bij zoveel gelegenheden dragen, dat het een onmisbaar item is geworden.

Wil je meer weten over Coco Chanel? (Mode)illustrator Megan Hess heeft een boek uitgebracht over het werk en leven van Coco Chanel. Het boek is op een mooie en toegankelijke manier geschreven en bevat veel schitterende illustraties. Een aanrader!

Wil je advies krijgen welke klassiekers bij jou passen? Neem dan contact met mij op.