Blogs

Werkkleding op warme dagen.

Als het kwik boven de 20 graden uitkomt kan het 's ochtends voor je kledingkast best een uitdaging zijn om kleding uit te zoeken die niet te warm is, maar er wel representatief uitziet. Bij het ene bedrijf gelden er striktere regels dan bij het andere, maar ik geef je graag een aantal tips om er verzorgd uit te zien op warme, zonnige dagen.

Draag kleding gemaakt van luchtige stoffen zoals katoen, linnen, modal, tencel (een relatief nieuwe duurzame stof) of zijde. Zijde houdt je lichaam koel in de zomer en warm in de winter. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester, omdat je hiervan juist gaat transpireren en dat wil je uiteraard niet.

Als het warm is, is het prettig om kleding te dragen die niet te strak om je lichaam zit. Je kunt losvallende kleding dragen zoals bijvoorbeeld een recht jurkje, een losvallende top of blouse, een rechte pantalon of een maxi jurk of -rok. Een jumpsuit is ook een goed alternatief. Een jumpsuit zit niet strak om je lichaam en ziet er toch representatief uit. Deze zomer zie je in de winkel veel kleding met een recht of wijdvallend silhouet, keuze genoeg dus!

Slippers en sandalen worden bij de meeste bedrijven niet gewaardeerd. Om je voeten toch koel te houden, zijn er genoeg alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pumps, korte enkellaarsjes, loafers (instappers) en veterschoenen. Zo zijn er veterschoenen te koop die opengewerkt zijn en er toch netjes uitzien. Het Australische merk Rollie heeft bijvoorbeeld geweldige veterschoenen met gaatjes in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er ook leren gevlochten veterschoenen en instappers verkrijgbaar. Deze houden je voeten ook koel en zien er toch netjes uit.

Blote benen onder een jurk of rok bij warm weer blijft een lastig punt. Ik begrijp dat het niet prettig is om bij warm weer een dikke panty te dragen onder je rok of jurk, dat vind ik zelf ook niet fijn, maar blote benen worden meestal niet gewaardeerd op de werkvloer. Een goed alternatief zijn panty's van 10 of 15 denier. Deze zijn heel dun, waardoor ze prettig dragen op zonnige dagen en geven je benen een zachte glans. Het merk Oroblu heeft bijvoorbeeld Suntime panty's van 15 denier. Deze panty's zijn zo dun dat je niet ziet dat je een panty draagt, maar geven je benen wel een zongebruinde gloed. Wat wil je nog meer?

Tot slot nog een laatste belangrijke tip; vergeet vooral in je lunchpauze en na je werk niet om te genieten van de zon. Het is tenslotte maar een paar maanden per jaar zomer!